Kotiliedessä nr. 8 on mielenkiintoinen Mia Kuntsin kirjoittama artikkeli skotlantilaisesta Alexander McCall Smithistä, joka asuu Botswanassa. Hän on kirjoittanut yli 50 teosta lääketieteen etiikasta lastenkirjoihin saakka. Suosittuja ovat hänen dekkarinsa Afrikasta. Lainauksia artikkelista:
" - On sääli, että olemme nykyään niin lumoutuneita pahuudesta. Kirjailijankin odotetaan kirjoittavan vain kurjuudesta ja asioista, jotka ovat pielessä.
McCall Smith kirjoittaa mieluummin asioista, jotka ovat hyviä ja oikein. Sekä ihmisistä, jotka ovat hyväsydämisiä ja kunnollisia.
Joskus McCall Smithiä on syytetty siitä, että hänen Afrikkaan sijoittuvat romaaninsa eivät käsittele maanosan valtavia ongelmia. Kirjailijalle tämä on tietoinen valinta.
- Usein Afrikasta nähdään täällä vain ongelmia. Minä haluan tuoda esiin sen toisen puolen: tavallisia ihmisiä, jotka elävät kunnollista elämää usein erittäin hankalissa olosuhteissa. Minä ihailen heitä. Kirjani ovat kunnianosoitus, oikeastaan rakkauskirje näille ihmisille."

Sitten jutussa kerrotaan miten hän on perustasnut orkesterin, johon otetaan vain soittajia jotka eivät osaa soittaa kovin hyvin: "Orkesterin nimi on The Really Terrible Orchesta. Se on nykyään Edinburgissa tunnettu ja suosittukin. McCall Smith kehottaa yleisöä tuomaan konserttiin mukanaan lukemista, jotta he viihtyisivät. Varmuuden vuoksi yleisölle tarjotaan viiniä - ennen soiton aloittamista.
- Ihmiset odottavat aina, että jotain menee pieleen. Ja niin käy aina, joku soittajista tekee takuulla kamalia virheitä. Mutta se on valtavan hauskaa ja vapauttavaa, myös kuulijalle."

Minä muuten lähtisin tosi mielelläni solistiksi johonkin bändiin...
Eilen muuten tarjottiin kuoharia ennen konserttia kun kävin Turussa kuuntelemassa Rajattomia. Ainut moka oli se, kun ihanan Essin kukka putosi päästä. Mutta Rajaton nyt on maailman paras.