Perjantain Hesarin (12.10.) Vieraskynässä dosentti Kaarina Kailo tuo näkyviin itsestäänselvyyksiä, joista ei vieläkään puhuta tarpeeksi. Tässä vapaasti napsittua sisältöä artikkelista:

"Kulttuurissamme vaietaan miesten riippuvuudesta naisiin ja naisvaltaisiin aloihin. Kyvyttömyys tai haluttomuus huolehtia omasta arjesta ei tee miehistä "epäitsenäisiä". Naisalat sen sijaan ovat kiitollisuudenvelassa tuottavalle vientiteollisuudelle. Naisvaltaisen julkisen sektorin väitetään tuhlaavan yhteiset rahat, vaikka se itse asiassa uusintaa ja hoitaa työntekijät.

Hoiva- ja huolenpitotyön delegoiminen yhä enemmän yksilön ja kotien vastuulle merkitsee käytännössä naistyön kaksinkertaistumista. Työssä tehdään huonosti palkattua, ja kotona palkatonta hoivatyötä. Tekosyyksi mainitaan naisalojen tuottamattomuus (entinen "kutsumustyö"), vaikka monia miesaloja voitaisiin kurjistaa samanlaisin tekosyin. Onko pappien, poliitikkojen, poliisien, palomiesten ja kirurgien työ tuottavampaa? --- Uuden talouden hengessä työstä maksetaan sen mukaan, kuinka sillä suojellaan yksityisomaisuutta ja suuryritysten etuja. --- Jos Suomella ei ole noususuhdanteessakaan varaa korottaa naispalkkoja, milloin sitten? Ei koskaan, ellei epäsymmetristä sukupuolijärjestelmää tehdä näkyväksi ja lähdetä joukolla purkamaan."