Oheistoiminta on ihanaa ja hauskaa ja ahdistavaa ja hirveän luovaa. Oheistoiminnaksi olen tässä ristinyt kaiken toiminnan mikä jyrää, edeltää, valtaa elintilaa ja korvaa sen tekemisen mitä pitäisi tehdä. Kaikki tunnolliset opiskelijat tietävät miten puhtaat on kaapit ennen isoja tenttejä. Mutta tuo nyt ei paljon vaadi mielikuvitusta. Minä olen keksinyt monta oivaa kikkaa mitä tehdä kun pitäisi esimerkiksi juttua vääntää ja deadline kolistelee olkapäällä.

Voin pyytää ystäviä päivälliselle (tämä on niin hyvä vaihtoehto, että morkkikselle ei jää paljon tilaa. Kaikki haluavat olla sosiaalisia ja jakaa ihania kesäpäiviä hyvien tyyppien kanssa). Voin päättää "panostaa omaan hyvinvointiini" ja antaa "sisäisen kelloni" päättää mihin aikaan nousen aamulla ylös (eikös ollut hyvä?). Voin nauttia "harvinaisista kiireettömistä loppukesän hetkistä" (tuo on hyvä, sillä vuodenajaksi käy mikä vaan). Voin antaa "ajatusteni jäsentyä" (tämä vetkuttelu toimii maksimissaan kolme päivää). Tai sitten voin vaan ihan pokkana istua koneen ääressä ja avata blogin ja miettiä että mitäs kirjoittaisi!

No jos kirjoittaisin meille kaikille päivän filosofisen pläjäyksen. Platon jo aikoinaan sanoi: aloittaminen on työn tärkein osa.

Mikäs sulla wörkkii?